Сдружение “София” кани деца от всички възрасти на благотворителен коледен детски маскен бал в брезнишкото читалище, на който майки и баби могат да донесат домашно приготвени вкусотии

Благотворителен коледен детски маскен бал ще се проведе в началото на следващата седмица в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Организатор на празника, който традиционно ще се проведе няколко дни преди Коледа е сдружение “София”, предаде репортер на Zapadno.com.

“Мили деца (от всяка възраст 🙂 облечете костюмите, сложете маските и се потопете в магията на приказките. Елате на 19 декември (вторник) от 16.30 във фоайето на читалището в гр.Брезник. Ще танцуваме, ще пируваме и ще играем. Мили майки и баби, ако имате желание да почерпите децата с някоя от вашите вкуснотии – за нас ще бъде чест да споделим емоцията! Нека накараме повече деца (от всяка възраст 😉 да се усмихнат!”, приканват от сдружение “София” в събитие, което е направено в социалната мрежа Фейсбук.

Неправителствената организация съществува от 7 години и помага на деца с увреждания. Всяка година за Коледа сдружението реализира инициативи, като тези в Брезник вече са се превърнали в традиционни. “Досега сме правили няколко коледни и великденски базара. Тази година решихме да е малко по-различно и от опит знаем, че на децата им харесват костюмите – да се маскират и костюмират. Решихме да направим маскен бал за Коледа – нещо много непринудено, което да ги зарадва, да ги накара да поиграят, да потанцуват и да се подготвят за коледните празници. Аз им организирам игри, а бабите и майките ни носят различни домашни сладкиши, с които децата се черпят. Забавляваме се и става много приятно и хубаво. Винаги си имаме малка масичка с изработени ръчни предмети, които продаваме с благотворителна цел.”, каза председателят на сдружение “София” Петя Бейтс.

В момента сдружението подготвя подаръци за два Центъра за настаняване от семеен тип в Перник – единият за бебета, а другият за по-големи деца. За бебета се носят определени подаръци, а по-големите деца ще бъдат зарадвани с различни лакомства.

Екипът на сдружението е организирал и благотворителни базари за Иво Ивов от град Радомир.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...