Управителният съвет на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник ще приключи 2017 година със заседание в брезнишкото читалище

На 19 декември Управителният съвет на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник ще заседава. Това съобщи за читателите на Zapadno.com специалистът по лова към дружеството Маргарита Сергиева.

На събранието ще бъдат разглеждани теми като приключване на 2017 година, изработване на календари за новата година и определяне на дати за годишните събрания на ловните дружинки в Брезнишко. Събранието ще се проведе в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, където традиционно се провеждат заседанията на ловно-рибарско дружество “Сокол”.

През 2018 година брезнишкото ловно-рибарско дружество ще отбележи 120 години от създаването си. Отбелязването на годишнината ще бъде като голям празник за жителите в община Брезник, тъй като в дружеството членуват около 800 души ловци и риболовци.

Корените на ловно-рибарското дружество, водят от далечната 1898 година, когато през месец юли двадесетина ентусиазирани брезничани, любители на природата и ловния спорт, създават под името “Ловно-стрелческа организация “Сокол” дружество, с председател Симо Котев Кафеджийски. С този акт в малкия провинциален градец започва живота си една обществена организация, която дава добрия тон и чиито прекрасни инициативи са оставили дълбоки следи в бита и спомените на брезничани. Четири години след създаването си, ловно-стрелческата организация създава и своя символ – знамето на организацията. Този символ на другарството, ловния дух и любовта към природата, повече от 100 години е светиня за ловеца от Брезнишко, пазено и с гордост развявано, пише из историята на дружеството в сайта на Община Брезник.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...