Всеки, който стане част от благотворителния базар “Коледни ангели” ще спомогне за подобряване на учебната среда в брезнишкото училище “Васил Левски”

Благотворителен базар под надслов “Коледни ангели” ще се проведе на 20 декември (сряда) в народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Базарът се организира от училищното настоятелство на средно училище “Васил Левски”. Това съобщи за Zapadno.com председателят на училищното настоятелство Бистра Кръстева.

За втора година ще се проведе благотворителният базар на гимназията. Целта на организаторите е той да стане традиционен, както и благотворителния базар, който се организира за Великден. Идеята е всеки, който се включи в базара да бъде коледен ангел за децата. Събраната сума от продадените предмети и кулинарни изкушения ще бъде предназначена за учебната база. Като този път приоритет е класната стая на децата със специални потребности. Това сподели председателят на училищното настоятелство Бистра Кръстева.

Щандовете на базара ще бъдат разположени във фоайето на читалището от 15 до 20 часа през утрешния ден. “Бъдете коледни ангели и подкрепете инициативата. Насладете се на изработените от нашите деца предмети и кулинарните изкушения, приготвени от техните учители и майки. Събраните средства ще спомогнат за подобряване на учебната среда.”, апелират от училищното настоятелство. Благотворителният базар се организира със съдействието на млечни продукти “Балкан” и народно читалище “Просвещение-1870”.

Паралелно с базара в малкия салон на читалището от 17 часа ще започне коледния концерт на училището, който ще е под патронажа на директора на „Държавно горско стопанство“-Брезник инженер Петър Савев. Всяка година Горското стопанство на Брезник радва учениците на местното училище с подаръци на коледния концерт.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...