Групите за приложни изкуства на основното училище в село Ноевци вдъхнаха живот на коледна елха в двора, която е украсена с рециклирани материали – СНИМКИ

Учениците от групите за приложни изкуства “Сръчни ръце” (1-4 клас) и “Сръчни майстори” (5-7 клас) към основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци украсиха жива коледна елха с рециклирани материали, научи Zapadno.com.

За първи в двора на училището се украсява коледна елха. В предишни години такава е имало в сградата на школото. Поради невъзможност да се закупуват коледни украси, учениците и учителите сами са изработили такива от рециклирани материали “До този момент елхата в училищния двор не е украсявана за Коледа. Това е първата година, в която я украсяваме. Имаме две групи по приложни изкуства, които участват по проект “Твоят час”. Те саморъчно си изработиха тази украса, която не е купена, с изключение на пластмасовите чаши за Снежния човек. Всичко останало е направено от стари крушки, картон и други непотребни предмети, които можем да използваме в украсяването на елхата.”, каза за Zapadno.com директорът на Ивелина Ангелова. Тази година от училището са решили да имат и вътрешна, и външна украса за коледно-новогодишните празници, допълни още директорът.

В петък (22 декември) в училището ще се проведе коледното тържество, на което ще пристигне и Дядо Коледа.

Разгледайте снимки от украсяването на коледната елха с рециклирани материали:

[maxgallery id=”16224″]

Снимки: ОУ “Христо Смирненски” – Ноевци

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...