Деца от Брезник дефилираха с костюми на различни приказни герои, забавляваха се с игри и се почерпиха с домашно приготвени сладкиши – СНИМКИ

Благотворителен детски маскен бал се проведе във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. В събитието взеха участие деца от града, които се бяха пременили в костюми на различни приказни и анимационни герои, предаде репортер на Zapadno.com.

Паралелно с маскения бал беше организиран и благотворителен коледен базар с ръчно изработени изделия. В специална дарителска кутия се събираха парите от закупените играчки, украси и картички, на които пък не бяха сложени цени, а всеки можеше да остави сума според собствените му възможности. Събраните средства са предназначени за деца с увреждания, на които организаторът на събитието – сдружение “София” помага. “Винаги правим благотворителен базар. Това е наша традиция от вече 7 години. Първият ни базар беше коледен и оттогава Коледа е голям празник за нас. Ясно е, че хората са малко по-отворени покрай Коледа за такива благотворителни каузи. Ние харесваме и самата атмосфера, която създаваме в града, защото мисля че е нужно да се случват такива неща. Тази година решихме да разчупим малко формата. Миналата година бях свидетел и участник в друг благотворителен базар, който училището организира и бях много щастлива. Всъщност ние 7 години се борихме да научим хората – и младите, и децата, че трябва да си помагаме и да се случват такива неща. И така започнаха да го правят. На много места организираха базари и за мен това беше голям успех, бях много щастлива. Затова тази година решихме да направим нещо по-различно.”, сподели председателят на сдружение „София“ Петя Бейтс. Организацията е наполовина английска, тъй като съпругът на Петя Бейтс, който е и съосновател е англичанин.

През 2016 година сдружение “София” е организирало хелоуинско парти, на което били поканени и български деца, които се маскирали с костюми. От събитието станало ясно, че на децата им харесва да се маскират и костюмират. Така дошла и идеята за тазгодишния маскен бал, който се проведе в брезнишкото читалище. Чрез ревю децата дефилираха и показаха своите костюми. Бяха организирани и тематични игри, а в края на събитието децата бяха почерпени със сладкиши, които майки и баби бяха приготвили специално за случая. Благотворителният базар продължи до края на маскения бал.

Разгледайте снимки от маскения бал и благотворителния базар:

[maxgallery id=”16241″]

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...