Тържеството “Празнични мигове” предизвика вълна от приятни емоции на деца и родители в брезнишката детска градина “Брезица” – СНИМКИ

Новогодишното тържество “Празнични мигове” събра деца и родители заедно в детска градина “Брезица” в град Брезник. Малчуганите бяха зарадвани със спектакъл, който беше подготвен от учители на детската градина, предаде репортер на Zapadno.com.

Тържеството се проведе проект „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на децата в неравностойно положение в община Брезник“, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с бенефициент Община Брезник. Гостите на събитието бяха зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска, старши експертът „Образование, култура, вероизповедания, спорт, туризъм, здравни, социални и младежки дейности“ към Община Брезник Наталия Първанова, здравният медиатор на Брезник Даниела Захова и родители. „Празнични мигове“ представляват развлечения с родители деца. Даряването на радост по проекта „Мост към добрината“ е инициатива по замесване на сладки и направа на коледни картички.

Празникът започна с куклено представление, което беше представено от две учителки на детската градина. След представлението, което събуди приятни емоции в децата на сцената излязоха две от джуджетата на Дядо Коледа. Те изиграха няколко сцени и организираха забавни игри, в които участваха малчуганите. В края на празника малчуганите бяха почерпени с вкусни сладки и солени хапки. За децата освен лакомства имаше и подаръци – комплект с книжка за оцветяване, флумастри и шоколадово яйце.

По-рано днес пък децата от IV-та група на детска градина “Брезица” са приготвили сладки, направени с любов за възрастните хора в старческия дом в Брезник.

Разгледайте снимки от новогодишното тържество и замесването на сладки в детска градина “Брезица”:

[maxgallery id=”16287″]

В публикацията са използвани и снимки от Фейсбук група на IV-та подготвителна група.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...