Здравният медиатор на община Брезник Даниела Захова се дипломира с много добър в Медицинския колеж “Йорданка Филаретова” – София

С успешно дипломиране по специалността “Медико-социални грижи” в Медицинския колеж “Йорданка Филаретова” в град София се похвали здравният медиатор на община Брезник Даниела Захова, научи Zapadno.com.

Здравният медиатор Даниела Захова е един от най-лъчезарните хора, които работят в институции в Брезнишко. Във вторник тя се е дипломирала след 3-годишно редовно обучение в медицинския колеж. Оценката на дипломата и е с “Много добър”, а самото обучение Даниела е съчетавала със своята работа в Брезник. Заслугата това да бъде възможно е на кмета на Община Брезник Васил Узунов. Това сподели здравният медиатор пред репортер на Zapadno.com. “Обучението се води професионален бакалавър. С разрешението на господин Узунов, който ми позволи да продължа своето образование, за да може да бъда един образован човек. Много трудно съчетаваха работата с лекциите, тъй като съм и семейна жена. Трудно беше – работа, семейство, учене. Хората ме разбираха, защото работя точно това и ми влизаха с положението, за да мога да си завърша образованието.”, сподели Даниела Захова. На церемонията по връчване на дипломата Даниела е била много развълнувана и се е чувствала неописуемо.

В първия ден след своето дипломиране здравният медиатор се чувства горда и по-различно. “Това на мен ми достави утвърждение на моите знания и това е едно доказателство за мен, че мога. Пожелавам на всички роми, които наистина трябва да продължат образованието си, защото без него няма да имат сбъднати мечти в собствения си живот. Образованието дава доста знания и информация, с която да бъдем полезни на обществото и дава самочувствие.”, каза още Даниела Захова. Тя ще продължи своето професионално образование, с което да се усъвършенства.

Здравният медиатор е мост между уязвимите малцинствени общности и здравните и социалните служби. Той се ползва с уважението и доверието и на хората от общността, и на институциите и притежава необходимите знания, умения и компетентност за да върши своята високоотговорна работа.

Информационният сайт Zapadno.com пожелава на Даниела Захова с помощта на дипломата и да помага на много нуждаещи се хора, да постига високи финансови постъпления и да се запознава с важни хора!

Снимка: Даниела Захова – личен архив

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...