Служители на МВР организират протестен маратон на професионалния празник на “Гранична полиция” на ГКПП „Стрезимировци“ и още ключови точки в страната

Протестен маратон ще бъде организиран в петък (22 декември), когато Главна дирекция “Гранична полиция” отбелязва своя професионален празник. Протест ще се проведе и на Граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” в община Трън. Това каза специално за Zapadno.com председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР-Перник Станислав Кафтанов.

“Нашата федерация обяви, че на всеки празник на МВР и свързан със служители на МВР ще правим протести. Както се пада по дата на 22-ри е празник на “Гранична полиция”. На този празник ще направим протест, който е за повишаване на заплатите в МВР, но не със социални помощи, както ни дават от Министерството, адекватно заплащане и по-добри условия на труд.”, каза Станислав Кафтанов пред Zapadno.com. Той добави, че на още няколко гранични пунктове в страната ще се организират протести, които ще са част от протестен маратон.

Исканията, заради, които синдикалните организации в МВР са в състояние на протест не са изпълнени. Следвайки обявената през месец юни 2017 година програма, Синдикалната федерация на служителите в МВР продължава протестните си действия на 22 декември – професионалния празник на служителите в Главна дирекция “Гранична полиция“, които ще са концентрирани около граничните контролно-пропусквателни пунктове. Това съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

В 11:00 часа началото на протеста ще бъде поставено от членовете на Синдикалната федерация на служителите в МВР на ГКПП „Станке Лисичково“, ГКПП „Стрезимировци“ и пред РДГП „Елхово“.

В 11:30 часа ще започнат протестите на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Илинден“.
В 12:00 часа ще е началото на протестите на ГКПП „Дуранкулак“, в град Русе на площад “Свобода” и в град Сливен пред Районно управление “Полиция”-Сливен.

Протестният маратон на 22 декември ще бъде закрит в 18:30 часа в град Варна на площада между “Транспортна болница” и Митница – Варна.

През лятото на тази година масов протест на служители на МВР от област Перник се проведе пред сградата на Областна дирекция на МВР-Перник. Ако сте пропуснали, прочетете и вижте повече по темата: Около 150 полицаи от Пернишко излязоха на протест пред сградата на Областна дирекция на МВР-Перник – ВИДЕО + СНИМКИ

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...