Благотворителният базар “Коледни ангели” събра близо 2 000 лева, с които ще се подпомогне учебната база на училището в Брезник

Близо 2 000 лева е сумата, която е събрана от продадените артикули в благотворителния базар “Коледни ангели”, който беше открит в сряда в народно читалище “Просвещение-1870”. Това каза за читателите на Zapadno.com председателят на училищното настоятелство към средно училище “Васил Левски” Бистра Кръстева.

1550 лева са събраните пари до края на базара в сряда. Към сумата са добавени още 300 лева, които родител е дарил за благотворителната кауза. “Интересното беше, че от 10 “а” клас получихме плик със 100 лева, тъй като те по друг начин не са могли да участват с изработка на предмети или сладкиши.”, каза Бистра Кръстева. От базара са останали малко артикули, които през вчерашния и днешния ден отново са били изложени във фоайето на читалището, където се провеждат мероприятия.

Събраната сума от продадените предмети и кулинарни изкушения е предназначена за подобряване на учебната база в брезнишкото училище “Васил Левски”. Като този път приоритет е класната стая на децата със специални потребности.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...