С празнична Света литургия и водосвет беше отбелязано Рождество Христово в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец”

Брезничани посрещнаха Рождество Христово в храм “Свети Георги Победоносец”, където днес беше отслужена празнична Света литургия и беше направен водосвет за празника, предаде репортер на Zapadno.com.

В деня на Бъдни вечер в храм “Свети Георги Победоносец” започна отслужването на литургии, които ще продължат до 27 декември включително. От вчерашния ден в храма са започнали да идват причастници, които са се подготвили за Свето Причастие. По време на днешната литургия още 6 човека са се причистили. Хората, които са се подготвили за Свето Причастие мога да идват в храма и през следващите два дни, когато от 9 часа ще започва отслужване на литургии.

Днешната празнична Света литургия беше отслужена от отец Михаил Станкович, който отправи пожелание към всички миряни за празника. “Богомладенецът, който се ражда във Витляем да донесе в сърцата на всички онези, които честват неговото рождество, мир, любов, радост, сплотеност, защото наистина последните времена липсва тази сплотеност, разбирателство, да обичаме един другиго, както и сам Той казва: По това ще ви познаят, че сте Мой ученици, ако по между си имате любов. Да бъде Негови ученици, следвайки на пример и дело пътя Христов и да Ни доведе блажената радост в Небесното царство.”, каза отец Михаил Станкович.

Разгледайте няколко снимки от празничната Света литургия в Брезник:

[maxgallery id=”16732″]

Снимки: Ваня Иванова

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...