Общинският съветник Ташко Минков показа първите кокичета в Трънско, които цъфнаха в края на декември в село Лялинци

Първите кокичета вече са цъфнали в трънското село Лялинци. Новината беше съобщена от общинския съветник Ташко Минков в социалната мрежа Фейсбук.

Общинският съветник от Общинския съвет-Трън показа аномалията чрез фотогалерия със снимки, на които са заснети предшествениците на пролетта, която всъщност все още е далеч. Вероятно покачването на температурите в края на месеца е накарало цветята да се покажат изпод земята. Надморската височина, на която е разположено село Лялинци е 903 метра.

В последните дни на 2017 година не само в Трънско са цъфнали кокичета. Преди няколко дни стана ясно, че в смолянското село Търън също са се показали кокичета. Предшествениците на пролетта са украсили градинката на кмета на селото Явор Говедаров. Надморската височина, на която е разположено село Търън е 717 метра.

Освен в смолянското село в квартал на град Смолян също са били цъфнали пролетни цветя. Според възрастните хора, ако кокичета цъфтят в средата на зимата, то тя ще е много студена. Кокичето е най-зимното от всички цветя и всеки го свързва със студ и сняг.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

* Zapadno.com публикува Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Виж също...

Loading...