Влязоха в сила новите правила за регистрация на автомобил, които ще спомогнат за връзката между полицията и нотариусите

От 27 декември продавачите на коли вече не са длъжни да представят пред “Пътната полиция” договор за покупко-продажба. Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, предаде NOVA.

Купувачът на превозно средство, което е било регистрирано в България, както и купувачът – български гражданин, който е закупил превозно средство от Европа, в срок от един месец трябва да регистрират превозното средство, според новите правила. До момента нямаше определени срокове за регистрация. Като изтече едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, той подлежи на санкция през вторият месец, а след изтичане на втория месец – автоматично, служебно ще му бъде прекратена регистрацията.

Няма да се свалят и регистрационните номера на автомобил, ако шофьорът е с изтекла книжка. Ако документът е изгубен, откраднат или изтекъл, автомобилът ще бъде спрян от движение до представянето на валидна книжка.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...