Няколко хиляди лева са необходими, за да заработи изграденото отопление на трънския храм “Свети Николай”

Липса на котел в храм “Свети Николай” в град Трън възпрепятства функционирането на отоплителната система. В зимните месеци църквата се отоплява с електрически печки тип “духалки” и калорифер, които са недостатъчни, за да стоплят храма. Това каза пред репортер на Zapadno.com отец Николай, който служи към църквата.

Преди да бъде изградена отоплителната система храмът се е отоплявал с печки на твърдо гориво, но заради нови изисквания се е наложило те да бъдат премахнати. Към инсталацията няма котел какъвто трябва, за да може тя да заработи. Около 4000 – 5000 лева е сумата за котел с монтаж. Отецът е на мнението, че единствено чрез дарения от хора може да бъде набавена необходимата сума за закупуване на котел.

В храма е поставена дарителска кутия за набиране на средства, но ако някой има желание може да направи и лично дарение за котела. Размерите на църквата са около 240 квадратни метра на 9 метра височина.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...