Директорът на ЦСМП-Перник: Паник-бутонът в Центъра за спешна медицинска помощ в Трън е клеясал, защото не е използван от 5 години

Паник-бутонът в Центъра за спешна медицинска помощ в Трън не е използван нито веднъж. За 5 години в пограничната община не е имало нито един случай на посегателство срещу медици, съобщи директорът на регионалния център за спешна медицинска помощ доктор Валери Симеонов на среща при областния управител, посветена на мерките, които органите на реда препоръчват да бъдат въведени с цел безопасност, предаде телевизия “Кракра“.

В Трън заради етнически смесения състав на населението и отдалечеността на селата от общинския център е поставен паник-бутон, който до този момент не е използван. “В Трън имаме от 5 години, той бутонът е клеясал и не се е налагало да бъде натиснат.”, каза директорът на ЦСМП-Перник доктор Валери Симеонов. Въпреки, че в областта от 2 години не е имало инциденти, полицията съветва да се поставят камери за видеонаблюдение и да се осигури охрана. Комисар Васил Василев от Областна дирекция на МВР-Перник съобщи мерките, които органите на реда препоръчват да бъдат въведени в региона, за да се преустановят случаите на нападения над медици. От две години в Перник не е имало инциденти, но проблемът е изключително наболял на национално ниво.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...