Областният управител на Перник предостави дарена от швейцарското правителство техника на Църногорския манастир край село Гигинци

Дни преда да настъпи новата 2018 година областният управител прие дарение от швейцарското правителство. Шейсетте настолни компютри, копирни машини и екрани са вторият транш за област Перник получен от община Лозана, с организацията и посредничеството на Ирена Соколова, община Лозана и съдействието на Българо-швейцарската търговска камара, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник. 

“Добрите ни взаимоотношения с Българо-швейцарската търговска камара, правителството на Швейцария, по-специално община Лозана дават пълноценна възможност да обновим технологичния парк на нашата област. Радвам се, че от началото на следващата година част от институциите в областта ще могат да работят с високотехнологични устройства. Живеем в аналогово, но и в дигитално време и капацитетът на устройствата, които използваме е от значение за подобряването на предоставяните услуги”, каза Соколова.

Цифровата техника ще бъде разпределена на Многопрофилна болница за активно лечение “Рахила Ангелова”, Областна дирекция на МВР-Перник, общини и училища от област Перник. Първият получил дарение е Църногорският манастир “Свети Свети Козма и Дамян”. Областният управител предостави на отец Никанор 1 компютър и 1 цветно мултифункционално устройство. Губернаторът поясни, че третата част от голямото дарение за областта ни се очаква в края на месец януари. Тогава ще бъдат доставени принтери и мултифункционални устройства.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...