Празнични сутрешни литургии ще бъдат отслужени в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” на 31 декември и 1 януари 2018 година

В два поредни дни ще бъдат отслужени празнични литургии в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник. Това каза за Zapadno.com отец Михаил Станкович.

На 31 декември (неделя) сутрешната празнична Света литургия ще започне в 9:30 часа. На следващия ден – 1 януари 2018 година, когато църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики отново ще бъде направено богослужение в храма, което ще започне в 9:30 часа.

Празникът Обрезание Господне припомня обрязването на младенеца Исус на осмия ден след раждането му. Свети Василий Велики е голем християнски мислител, философ и писател. Той на дело реализира идеята на Христовия закон на любовта и прошката като полага основите на благотворителната християнска дейност.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...