Ремонт на улицата към стопанството в село Садовик, на която живеят трима инвалиди е сред предложенията на кметството за строително-ремонтните дейности през 2018 година

Кметският наместник на брезнишкото село Садовик Илиана Величкова е подала в Община Брезник предложенията на кметството за строително-ремонтните дейности през 2018 година, научи Zapadno.com.

Сред предложенията на кметския наместник са ремонт на улицата, която води към стопанството в селото, изкърпване на дупки по главен път, ремонтиране на резервоар и каптаж, чакълиране на две улици и подмяна на плочки в двора на кметството. “Имаме една проблемна улица към стопанския двор, която подаваме за преасфалтиране. Тя е много изровена.”, каза кметският наместник Илиана Величкова. Тя добави, че през последните 15 години проблемната улица се включва в програмата за строително-ремонтни дейности, която се подава към общинската администрация. Още през лятото читател на Zapadno.com алармира за улицата в Садовик, която има нужда от преасфалтиране каквото не се прави. В къщи на улицата живеят трима инвалиди с I-ва степен на инвалидност. Придвижването им по разкопания и осеян с дупки асфалт е трудно, сподели още тогава читателят ни. Ако сте пропуснали, прочетете още по темата: Жител на село Садовик: Улицата към стопанството е в окаяно състояние, Община Брезник: Знаем за нея и се надяваме тази година да бъде ремонтирана

През 2017 година са се изпълнили някои от подадените в края на миналата година строително-ремонтни дейности. “Имахме проблем с водата и каптираха едно водохващане, защото имаше свлачище.”, добави  Илиана Величкова. Кметският наместник каза още, че през летния сезон е имало проблеми с водата в селото заради сушата. Това наложило да бъдат поставени два спирателни крана на водохващането и е бил въведен временен режим на водата.

И по време на празниците четете още интересни, любопитни и полезни новини от общините Брезник и Трън първо на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...