Брезничани се събраха на празнична литургия за Васильовден в храм “Свети Георги Победоносец”, където беше направен и водосвет за здраве

С празнична сутрешна литургия започна новата 2018 година в храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник, научи Zapadno.com.

Брезничани се бяха събрали за богослужението, което беше отслужено от отец Михаил Станкович. Той направи и водосвет за здраве. На 1 януари църквата отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики. Празникът Обрезание Господне припомня обрязването на младенеца Исус на осмия ден след раждането му. Свети Василий Велики е голям християнски мислител, философ и писател. Той на дело реализира идеята на Христовия закон на любовта и прошката като полага основите на благотворителната християнска дейност. Свети Василий Велики е и един от големите философи и писатели на Раннохристиянската църква.

На Васильовден имен ден имат: Васил, Василка, Василия, Василена, Веселин, Веселина, Весела, Василий, Васо, Влада, Властин, Властина, Властомир, Влайко, Въло, Въла, Въто, Царена, Царил и Царила.

Снимки: Вера Крумова

Виж също...

Loading...