Бившият директор на Регионален исторически музей-Перник Емилия Велинова ще ръководи Общински исторически музей-Брезник

Новият директор на Общински исторически музей-Брезник е Емилия Велинова. Тя е спечелила конкурса за нов директор, който беше обявен от Община Брезник, научи Zapadno.com.

Двама бяха кандидатите за директор на музея в град Брезник – Емилия Велинова и Тодорка Тодорова. В началото на месец ноември тази година стана ясно, че кметът на Община Брезник Васил Узунов е издал заповед, с която обявява конкурс за избор на директор на институцията. Желаещите да участват в конкурса трябваше да изготвят и защитят Концепция за дейността и развитието на Общински исторически музей-Брезник за период от 5 години (2018 – 2023 година), като подробно разработена за първата от тях – 2018 година. На 21 декември 2017 година Комисия на Община Брезник е провела събеседване и е разгледала разработените от кандидатите концепции. Комисията е оценила двамата кандидати съгласно утвърдените правила със съответно 398 точки за Емилия Велинова и 247 точки за Тодорка Тодорова. Това съобщиха днес от общинската администрация в протокол на Комисията.

До началото на 2016 година Емилия Велинова беше директор на Регионалния исторически музей в град Перник. Тя е родена в радомирското село Копаница. Дълги години е била уредник в музея в град Радомир, където по нейно време е създадена експозицията “Войнишко въстание”. Емилия Велинова е работила и за Детски фонд на обединените нации (УНИЦЕФ).

Снимка: ZaPernik.com

Виж също...

Loading...