Икономистът Катя Божидарова и минният инженер Румяна Младенова са новите заместник-кметове на Община Трън

Новата 2018 година започна с нови зам. кметове в Община Трън. Дамите Румяна Младенова и Катя Божидарова са заместниците на кмета на пограничната община Цветислава Цветкова, предаде репортер на Zapadno.com.

На втория работен ден от новата година новите зам. кметове бяха в кабинетите си и вече навлизаха в естеството на своята длъжност. “Румяна Стоянова Младенова е от няколко години в Общината, а госпожа Божидарова е дългогодишен директор на дирекция “Социално подпомагане”, каза кметът Цветислава Цветкова за новите и заместници.

Зам. кметът Катя Божидарова е родена през 1955 година. Висшето си образование е завършила в Университета за национално и световно стопанство в София със специалност “Икономика и организация на труда” със специализация “Трудови ресурси и квалификация”. Последното и работно място е било в дирекция “Социално подпомагане” в град Трън, където е била директор в продължение на 26 години. През 1991 година Катя Божидарова е спечелила първия конкурс за директор на дирекцията при тогавашните временни управи. На въпрос на Zapadno.com как новият зам. кмет е удържала на ръководния пост в “Социално подпомагане”, тя отговори: “Определено няма тайна за това. Много работа, дисциплина и съответно добър подбор на кадрите, с които работя.”, каза Катя Божидарова. Тя очаква нови предизвикателства на управленския пост, но и времето ще покаже нейните качества. “За мен наистина е непознато и очаквам нови предизвикателства. Смятам, че не всичко знае човек, така че във времето ще науча много неща, които ще ми поднесат като изненада проблемите на община Трън”, каза още Катя Божидарова.

Зам. кметът Румяна Стоянова Младенова е родена на 5 февруари 1976 година. Средното си образование е завършила в бившия строителен техникум “Владо Тричков” в град Трън. Висшето си образование е завършила в Минно-геоложкия университет “Свети Иван Рилски” със специалност “Минен инженер”. Румяна Младенова работи в Община Трън от 2013 година. За първи път тя заема ръководната длъжност. На въпрос как се чувства на новата длъжност, тя отговори: “Има доза притеснение – нормално е. Отговорностите сега са доста повече.”, сподели Румяна Младенова. Новият зам. кмет отправи и пожелание към жителите на община Трън. “На първо място им пожелавам здраве и повече работа да има.”, каза зам. кметът Румяна Младенова.

На 1 декември 2017 година в сила влезе общата численост и структура на общинската администрация в Трън. Численият състав и структурата на Общината се запазиха, но с изключение на новото място за зам. кмет, което също беше одобрено на предпоследната сесия на Общински съвет-Трън. Досега в общинската администрация имаше само един зам. кмет, но заради увеличилия се обем на работа се е наложило да бъде разкрита още една такава позиция. До края на 2017 година зам. кмет беше адвокат Роза Златанова.

Виж също...

Loading...