На Йордановден в Трън: 15-годишният Росен, който учи в трънската гимназия скочи във водите на река Ерма и извади Богоявленския кръст – ВИДЕО

Само двама смелчаци се осмелиха да скочат в студените води на река Ерма в град Трън, за да се пробват да извадят Богоявленския кръст, предаде репортер на Zapadno.com.

Празничният Йордановден започна с отслужване на литургия в храм “Свети Николай”. След литургията отец Николай направи водосвет за празника и с десетки трънчани от храма се насочи към моста при къща за гости “На кьоше”. Там свещеникът призова смелчаците, които искат да хванат кръста да го направят, но от събралите се хора не се открояваха такива. Само едно младо момче се осмели да слезе в река Ерма. Той направи това като се хвана за сноп от изсъхнали храсти, които растат под моста и слезе в речното корито. Виждайки това друго момче се осмели също да влезе в реката, но го направи от високо – като се хвърли с дрехите си. Вторият смелчага хвана Богоявленския кръст. Публиката започна да ръкопляска на късметлията, който се оказа 15-годишен възпитаник на средно училище “Гео Милев” в град Трън.

Ученикът Росен, който хвана Богоявленския кръст каза, че спонтанно се е решил да се хвърли в реката. Досега той не се е пробвал да хваща кръста на Йордановден. Късметлията пожела всички да бъдат живи и здрави и побърза да се прибере, за да се преоблече. Росен беше пристигнал заедно със своите родители, които също пожелаха здраве и успех на всички.

Вижте как беше хвърлен и хванат Богоявленския кръст в град Трън във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...