Правителството ще увеличи заплатите на полицаите със 100 милиона лева, но протестът на служителите на реда в столицата ще се проведе

След среща с премиера Бойко Борисов полицаите получиха 100 милиона лева за увеличение на заплатите си. Още от утре председателят на най-големия полицейски синдикат Валентин Попов ще предложи протестът на униформените да спре временно, като не изключи възможността това да е и за постоянно, предаде БНТ.

Днес обаче полицаите все пак ще протестират в София. Малко повече от час всички полицейски синдикати, ръководството на МВР и премиерът коментираха исканията на униформените не само за увеличаването на заплатите им, а и за промяна в наредбата, която определя как месечните им възнаграждения да бъдат формирани.

Срещата днес бе провокирана от скандала, който започна след свалянето на билборда на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи в центъра на София. С разрешаването на казуса се зае лично премиерът, който обеща на полицаите безплатен билборд от наетите за европредседателството, но те му го отказаха.

Виж също...

Loading...