Над 660 коледни елхи са закупени за празниците от Държавните горски стопанства в Брезник и Трън, които пък са предоставили 27 броя дръвчета на институции

Общо 663 коледни елхи са закупени за коледно-новогодишните празници от териториалните поделения на Държавните горски стопанства в общините Брезник и Трън. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

От “Държавно горско стопанство-Брезник” са закупени 235 отсечени коледни елхи. Отделно от това териториалното поделение на Югозападно държавно предприятие е предоставило безвъзмездно 17 броя дръвчета на общини, училища и детски градини. За празниците териториалното поделение на “Държавно горско стопанство-Брезник” предлагаше около 1000 броя коледни дръвчета.

От “Държавно горско стопанство-Трън” са закупени 428 отсечени коледни елхи от смърч и черен бор. На различни институции в община Трън са дарени 10 елхи. Държавното горско стопанство в Трън разполагаше с 450 броя коледните елхи за изминалите коледно-новогодишни празници.

Цените на отсечените дръвчета вървяха от 2 до 30 лева. Цените на живите елхи в контейнер, които след празниците могат да бъдат засадени пък бяха от 4 до 30 лева. Общо 12 800 коледни елхи, от които 3 200 живи с коренова система, се предлагаха на пазара от Югозападното държавно предприятие.

Виж също...

Loading...