Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци): Нас не ни е страх, Любо Пенев също! Забравете червените и сините си пристрастия, футболът е на дъното!

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) излезе с обръщение, в която се заявява защо тимът подкрепя Любослав Пенев за президент на Българския футболен съюз, научи Zapadno.com.

Миналата седмица българският футболист и треньор по футбол Любослав Пенев даде пресконференция, на която оповести своите виждания за този спорт в страната ни и целите, които си е поставил, ако е начело на БФС. След пресконференцията в публичното пространство редица медии и коментатори излязоха с различни становища по отношение на изказванията на Любо Пенев, който футболен клуб „Черногорец“ (Ноевци) ще издигне за президент на БФС. От футболния тим на брезнишкото село Ноевци излязоха с обръщение по темата.

Zapadno.com публикува обръщението без редакторска намеса:

“Само ден след пресконференцията, всички поръчкови журналисти се скъсаха да оплюват Любо Пенев. Явно им харесва нивото на футбола ни. На нас не ни харесва, нищо не ни харесва. Не ни харесва националните отбори да са на нивото на Люксенбург, децата в школите да се толерират заради финансовите възможности на родителите им. Не ни харесва първенство, пълно с неставащи чужденци ( вече и на 40г. ), заемащи мястото на българските момчета. Не ни харесва финансовата преса, налагана от БФС на аматьорските отбори, всяка есен преди старта на първенството: 100лв. за правоучастие, 20 лева за членски внос( плащан дори от нечленове на БФС), 20 лева членски внос АФЛ, картотекиране- 10лева на състезател( общо на отбор около 220 лева – само за няколко печати и подписи- при положение, че масово играят нередовни състезатели, но делегатите си затварят очите), наказания за наложени картони – 150лв. за 15 картона, всеки следващ по 10 лева ( сложете 20 срещи със средно по 2 картона и какво излиза- 400лв., това е лудост- да наказваш състезател, да си плаща за картон, въпреки отделените от него средства, за да дойде на среща). Направете си сметка какви пари дават отборите всяка година в областните съвети. Тази финансова тежест я поемат общини, бизнесмени ( такива почти не останаха) и футболни деятели. Не е ли по- добре с тези средства да се подобрява нивото на терените? Не ни харесва при обжалване на дадена среща да плащаме 100лв. ( нормално е тази сума да се покрива от загубилата спора страна, както е в съда) Не ни харесва, сегашното статукво. Хора, не бъдете мишки. Не се страхувайте да имате мнение. Бъдете свободни. Не се оставяйте за две топки селект, две мрежи и флагчета да гласувате не по съвест. Нас не ни е страх, Любо Пенев също!!! Забравете червените и сините си пристрастия, футбола е на дъното!!!!”, съобщават от футболен клуб “Черногорец”.

Виж също...

Loading...