Книгата “Збирутък” от Златка Стратиева може да бъде закупена от библиотеката в брезнишкото читалище и павилиона за вестници срещу “Кръглата”

Творбата „Збирутък – Избрано от съкровищницата на граовския диалект“, която е дело на уважаваната брезничанка Златка Стратиева може да бъде закупена от две места в град Брезник, научи Zapadno.com.

Поради големия читателски интерес към книгата “Збирутък”, за която информационният сайт Zapadno.com получи няколко запитвания откъде може да бъде закупена ще оповестим местата, на които може да бъде намерена тя. Творбата, в която са събрани на граовски диалект думи и изрази, които са преведени и на книжовен език може да бъде закупена от библиотеката на народно читалище “Просвещение-1870” и павилионът за вестници срещу заведението “Кръглата”. Цената на книгата е 6 лева и може да бъде закупена през делничните дни в работно време за библиотеката и в работното време на павилиона. Екземпляр за заемане е на разположение и за читателите на читалнята в библиотеката към брезнишкото читалище.

На 12 януари учителят и бивш зам. директор на брезнишката гимназия Златка Стратиева представи “Збирутък” пред брезничани. Това е поредна творба за автора, който е съставител заедно със Светла Панталеева и покойната Виктория Бъчварова на сборника „Граовски диалектни думи и изрази в Брезник и Брезнишко“.

Виж също...

Loading...