Актуалната обстановка в Брезнишко: Навявания по пътищата, заледени участъци, бурен вятър и скъсани електрически кабели – СНИМКИ

Буреносният вятър и рязкото понижение на температурите в региона предизвика образуването на навявания и заледявания по пътища в община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Въпреки усложнената обстановка по пътищата между общините Брезник и Трън, екипи на снегопочистващи фирми и екипи на ЧЕЗ работят в проблемните райони. Рано тази сутрин са се образували снежни преспи на пътя за брезнишкото село Кривонос, който след намесата на снегопочистваща машина е разчистен. Навявания са се образували по пътищата за селата Режанци, Брезнишки извор, Конска, Ребро, Садовик, Кривонос и трънското село Лялинци. Това установи проверка на Zapadno.com.

Към 11:30 часа беше почистен от навявания и преспи пътят между брезнишките села Брезнишки извор, Ребро и Кривонос. Въпреки усилията на снегопочистващата фирма на места в района са се образували заледявания по платното за движение. Пътят между брезнишкото село Ребро и трънското село Лялинци не беше почистен от натрупалия се сняг и навявания, увери се репортер на Zapadno.com. Пътната отсечка е на границата между двете общини Брезник и Трън. Ураганният вятър е скъсал няколко електрически кабели, които захранват къщи в селото с електричество. На място работи авариен екип на ЧЕЗ.

Пътната отсечка между отбивката за село Ребро и отбивката за село Конска е почистена, но заради навяванията на платното за движение се е образувала снежна покривка. Към този час няма информация за бедстващи хора на територията на двете общини. Шофьорите, които преминават през тези райони да се движат с повишено внимание.

Разгледайте снимки от обстановката в част от Брезнишко, които обективът на Zapadno.com засне малко преди обяд:

[maxgallery id=”17828″]

Виж също...

Loading...