Асоциацията на работодателите: Не може референдуми като този в Трън да решават съдбата на икономиката на България

Организациите на българските работодатели излязоха с обща позиция, с която се противопоставят на „зеления рекет“ върху бизнеса, научи Zapadno.com. Даден е конкретен пример и с референдума в Трън. В отговор представители на Трънско пишат във Фейсбук групите: „Опитахме вежливо и премерено. Следва езикът на тоягуту…“

„В последните десетина години е налице очевиден дисбаланс, който от нездравословен започва да се превръща в убийствен за икономиката на България“ казват от страна на бизнеса. „Става дума за несъразмерно на важността и броя им влияние на шепа „природозащитници“, които в името на неясните си интереси спират всяко по-значимо инвестиционно намерение. Те са готови да спрат, и понастоящем успешно го правят, инвестиционни намерения за стотици милиони, които биха довели до сериозен икономически растеж и постепенно излизане на България от категорията „най-бедна държава в Европа“.

Декларацията на работодателите е по повод протестите за втори лифт при Банско, но от нея става ясно, че при явни закононарушения, внушения, дезинформация и манипулиране на общественото мнение се спира транспортна инфраструктура, спира се рудодобив, спира се строежът на спортни-технически съоръжения. Вече не става дума само за ски, втори лифт, зимен туризъм, а за икономиката на България като цяло. Рекетът се превръща в системен риск за държавата ни и нас самите.

Не може референдуми като този в Трън или в добруджанската община Генерал Тошево да „решават“ съдбата на икономиката на България – казват те. „Тук е мястото да се обърнем към тези политици, които се опитват да се качат на гребена на референдумите, че това е игра с огъня. Двойният стандарт не е решение – ако Трън е вярно решение, то утре в Банско ще има не два, а дванадесет, а защо не и двадесет нови лифта.“

Асоциацията на работодателите призовава институциите да продължат законодателната политика срещу „зеления рекет“ и да има законодателен порядък при екологичните организации, както има законови изисквания към работодателите.

Виж също...

Loading...