Близо 3 000 лева дарения получи училището в Ноевци чрез благотворителна инициатива, в която са се включили жители и гости на Брезнишко

Коледната благотворителна инициатива на мината в Брезник, в която са се включили жители и гости на община Брезник подпомогна с дарение на обща стойност 2 800 лева основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, научи Zapadno.com.

По време на кампанията за всяко дарение се раздаваха календари за 2018 година. “Само за 9 дни раздадохме над 600 календара, а до края на кампанията се събраха общо 700 лева от индивидуалните дарения на жителите и гостите на община Брезник. Към тях „Трейс Рисорсиз“ ЕООД добави три пъти по-голяма сума и допълнителен подарък – учебни пособия, настолни игри и лакомства за децата в Ноевци.”, съобщиха от мината.

Училището ще използва дарените пари за подпомагане на образователния процес и материално-техническата база на школото. Това каза директорът на основно училище “Христо Смирненски” Ивелина Ангелова. “Искам да благодаря първо, че избраха нашето училище да стане част от тази кампания. Ако те не ни бяха избрали – нямаше да го имаме това дарение, но пък ако и всички жители на община Брезник не се бяха включили в тази кампания – нямаше да ги имаме тези средства. Благодаря на всички от цялата община Брезник, които участваха и бяха съпричастни към инициативата. Всяка година в кампанията се избира определена институция, която да бъде подпомогната и тези граждани не остават пасивни, а участват в това нещо и показват, че имаме гражданско общество и позиция в общината, което изключително много ме радва.”, сподели директорът на училището в Ноевци Ивелина Ангелова.

Коледната кампания с участието на жителите на общината се прави за трета поредна година. Досега средствата, които се събират, са били насочвани към Общинския исторически музей в Брезник и читалището в село Слаковци. В единия случай са използвани за новата сграда на музея, а във втория – за възстановяване на паметника на Св. св. Кирил и Методий в селото.

Снимка № 1: ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци

Виж също...

Loading...