Дупките с различен размер и дълбочина, които се появиха на пътя Брезник – Трън ще бъдат изкърпени до края на месеца след подобряване на времето

Десетките дупки, които се появиха на платното за движение по второкласен път 63 в отсечката Брезник – Трън ще бъдат изкърпени до края на месец януари. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Концентрацията на дупки по пътя е в отсечката между отбивката за брезнишките села Гърло, Муртинци, Билинци и Конска и трънското село Филиповци. Дупките са с различен размер и дълбочина, а в тъмната част на денонощието те по-трудно се виждат от шофьорите. Отсечката е натоварена, тъй като свърза община Трън със съседната община Брезник и е основен път към границата със Сърбия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила на пътноподдържащото дружество да изкърпи неравностите със студена асфалтова смес, каквато е възможно да се използва през зимните месеци. Дейности ще бъдат изпълнени до края на месеца при подобряване на метеорологичните условия, за да се повиши безопасността на движение. През 2017 година по програмата за текущ ремонт и поддържане са изкърпени дупки и деформации на пътното платно. Положени са 696 тона асфалт. Изкърпването е временна мярка, с която се осигурява безопасното преминаване на автомобилите. Отсечката между Брезник и Трън се нуждае от ремонт, тъй като не е обновявана от десетилетия поради липсата на достатъчно средства. Финансовият ресурс, от които се нуждае републиканската пътна мрежа обаче е в пъти повече от разполагаемите досега и затова е важно колкото се може по-скоро да бъде изградена и въведена тол системата, която ще позволи в ремонта и поддържането на републиканските пътища да се инвестират много повече средства, съобщиха още от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Разгледайте снимки на част от дупките, които са осеяли пътя между Брезнишко и Трънско:

[maxgallery id=”17767″]

Виж също...

Loading...