За улеснение на домакинствата Югозападното държавно предприятие разкри централен склад за дърва в района на Брезник

Осем централни склада за продажба на дърва за огрев вече функционират на територията на Югозападното държавно предприятие. Складовете са разположени на достъпни места в районите на Елин Пелин, Брезник, Витошко-Студена, Гоце Делчев, Дупница, Осогово, Разлог и Самоков, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

В складовете горските стопанства ще поддържат постоянен резерв, за да могат да реагират гъвкаво на търсенето при продължителни застудявания и обилни снеговалежи като миналогодишните. Към момента между 40 и 200 пространствени кубически метра са наличностите в отделните складове. От началото на другата седмица жителите на град Дупница и региона, които не са успели да се снабдят с дърва, имат възможност да ги закупят от склада, обособен в непосредствена близост до административната сграда на горското стопанство.

Цената, на която ще се продава пространствен кубичен метър иглолистна дървесина, е 54 лева с ДДС. Широколистните дърва от бук, габър и акация са на цена 74,40 лева за кубичен метър, а дъбовите – за 80,40 лева с ДДС. При необходимост от допълнителни количества „ДГС Дупница” има сключен договор с фирма изпълнител, която периодично ще осигурява доставки.
Всички складове са оборудвани с видеонаблюдение, а електронни дневници отчитат постъпилата, преработена и експедирана дървесина, съгласно изискванията на член 206 от Закона за горите.

Виж също...

Loading...