Камерата на БНТ ще бъде на гости на сурвакарската група от село Долна Секирна, за да покаже истинската атмосфера на самия празник

Тази неделя (21 януари) в ефира на Българската национална телевизия ще бъде показана сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна, научи Zapadno.com.

В края на 2016 година предаването на БНТ “Отблизо с Мира Добрева” показа обредите и традициите на сурвакарския празник. Тогава гости в студиото на държавната телевизия бяха сурвакари от сурвакарската група на село Долна Секирна.

Една година и почти месец по-късно сурвакарската група на Долна Секирна отново ще бъде показана в ефира на телевизията, но този път екипът на предаването “Отблизо с Мира Добрева” ще е в ролята на гост. “Преди повече от година групата ни гостува в студиото на БНТ в предаването “Отблизо с Мира Добрева”, където накратко бе представен обичая “Сурва”. Тази неделя отново не пропускайте предаването, тъй като екипът на Мира Добрева ни идва на гости в село Долна Секирна, за да усети истинската атмосфера на самия празник и да го представи на зрителя!”, съобщиха от сурвакарската група на Фейсбук страницата си. Предаването ще бъде излъчено в неделя (21 януари) от 11:00 часа в ефира на БНТ 1.

Ден преди излъчването на предаването сурвакарите от Долна Секирна ще участват в XV-ия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2018”, който ще се проведе в събота (20 януари). Във фестивала ще участват общо 903-а участници от 5 общините на област Перник.

Виж също...

Loading...