4-месечно момиче от сурвакарската група на село Ноевци е най-младият сурвакар, който взе участие на фестивала “Сурова Брезник ‘2018”

4-месечната Анабел е най-младият сурвакар, който взе участие в XV-ия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2018”, който се проведе вчера. Анабел е от сурвакарската група на брезнишкото село Ноевци и вчера събра погледите на публика и официални гости, предаде репортер на Zapadno.com.

Още на 14 януари най-малкият сурвакар в групата на Ноевци обикаляше къщите в селото заедно с другите сурвакари. Родителите на малкото сурвакарче не го бяха извели за събирането на площада на 14 януари, но за участието във фестивалите в общината и региона детето ще бъде сред дефилиращите. При появата на детето с майка му, част от официалните гости се възхитиха и попитаха: “Ама защо толкова малко сте го довели?”. Отговорът, който получиха беше: “Това е традиция и трябва да се предава.”. 4-месечният участник получи грамота и парична сума от организаторите на фестивала.

Най-възрастният участник във фестивала беше 84-годишният Александър Иванов от сурвакарската група на село Ребро. Той също беше награден с грамота и парична сума.

Ако сте пропуснали да се докоснете до магията на тазгодишното издание на фестивала “Сурова” в град Брезник, наваксайте си чрез обзорната публикация: Фестивалът „Сурова“ в Брезник с нови рекорди, огнено сурвакарско настроение и зрелищна заря – ВИДЕО + СНИМКИ

Снимка: Юлиан Цолов

Виж също...

Loading...