Общо 12 фотографи, оператори и репортери са имали акредитации да снимат на маскарадния фестивал „Сурова Брезник ‘2018“

Записаните фотографи, оператори и репортери в списъка за акредитации за снимане на дефилетата и ритуалите на сурвакарските групи, които взеха участие в XV-ия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2018” са 12 на брой, научи Zapadno.com.

За първи път тази година в историята на фестивала “Сурова” в град Брезник беше въведено ново правило при заснемането на сурвакарите групи на площада пред народно читалище “Просвещение-1870”. Желаещите фотографи, оператори и репортери да снимат събитието в заграденото пространство трябваше да имат специални акредитации от Община Брезник, които се получаваха след попълнено заявление. Чрез заявлението снимащите се задължиха да предоставят копия от заснетите материали за архив на Община Брезник. Въпреки това голяма част от фотографите и операторите все още не са изпълнили този ангажимент.

Служителите на реда връщаха всички, които влизаха след загражденията и снимаха без акредитации. На миналогодишното издание десетки фотографи и дори оператори бяха изпълнили пространството около групите и създаваха пречки за обикалянето и играта на участниците. Това наложи новото правило да бъдат въведени акредитации за заснемането.

Виж също...

Loading...