Лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5 000 лева грозят този, който застреля две кучета на улица “Логатор” в град Брезник

До 3 години лишаване от свобода и глоба от 1 000 до 5 000 лева грозят човекът, застрелял две кучета в град Брезник, каза за Zapadno.com говорителят на Окръжна прокуратура-Перник.

Назначена е съдебно-ветеринарна медицинска експертиза и са извършени първоначални следствени действия. На мястото е направен оглед и са разпитани свидетели. Според член 325б алинея 1 от Наказателния Кодекс – Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева, уточниха от Окръжна прокуратура.

Припомня ме, че на 23 януари брезнишки полицаи откриха два трупа на кучета в двор на улица “Логатор” в град Брезник. Откритите трупове са след подаден сигнал. По случая е започнато досъдебно производство и работата продължава съвместно с Районна прокуратура-Брезник.

Виж също...

Loading...