Брезничанинът Милен Миланов зарадва почитателите на фолклора с предаването “По граовски”, което започна да води по телевизията – ВИДЕО

Младият брезничанин Милен Миланов, който от пролетта на 2017 година работи в пернишката кабелна телевизия “Кракра” започна да води предаване за родния фолклор, научи Zapadno.com.

Пилотният брой на предаването беше излъчен снощи в ефира на канал “Струма”. Предаването се казва “По граовски” и ще среща зрителите на телевизията с интересни личности от граовския фолклор. Това е първото предаването на Милен Миланов в кабелната телевизия, където той работеше зад кадър. Той е и част от трупата на самодейния читалищен театър на град Брезник, където се е превъплъщавал в много роли и е събирал симпатиите на публиката в залата.

Милен Миланов започна своето предаването с думите: “Добра среща уважаеми зрители. Аз съм Милен Миланов, а вие сте с новото предаване на телевизия “Кракра” – “По граовски”. Всеки понеделник от 18:00 часа ще ви срещам с интересни личности от танцовото, песенното и словесното изкуство, прославили областта ни, както у нас, така и по света. Защото Граово е съкровищница събрала в себе си традициите, вълшебството на езика, пъстротата и многозначността на багрите, както и поетичният език на музиката. Неслучайно казват, че граовци са наследници на непреклонна хубост.”, обърна се водещият към зрителите пред малкия екран. Освен с благи думи брезничанинът посрещна зрителите и първия си гост пременен в типично народно облекло. Вместо в студиото на телевизията предаването е заснето в обстановката на механа “Гераци” в Перник.

Гост в пилотния брой на предаването, което освен в кабелната мрежа на телевизията ще се публикува и в официалния YouTube канал на медията, беше живата легенда на граовската народна песен Павлина Горчева.

Вижте първото издание на предаването “По граовски” по канал “Струма” на телевизия “Кракра”:

Виж също...

Loading...