Пожарникарите-герои, които спасиха сръбски шофьор, провиснал с камиона си от мост в Трънско ще посетят Европейския парламент в Брюксел

По предложение на областния управител на Перник Ирена Соколова и с любезното съдействие на евродепутата доктор Андрей Ковачев, служителите на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населнието”-Перник, участвали в спасителната операция в местността “Секирица” в община Трън, ще посетят Европейския парламент в Брюксел, научи Zapadno.com, позовавайки се на информация от МВР.

Заедно със заслужилите огнеборци, в групата е включен и Методи Миланов, избран за Пожарникар на годината за 2017 година за област Перник, както и дейни служители от Областния щаб и системата на МВР. Петнадесетчленната група ще посети столицата на обединена Европа и ще се запознае отблизо с дейността и организацията на работа на Европейския парламент, както и с акцентите в дейността на депутат Андрей Ковачев. В хода на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз това е възможност за служителите да проследят дебатите по актуалната политическа обстановка в Европа, позициите на ЕС по важни теми, сред които ключовите усилия, насочени към повишаване сигурността на гражданите на ЕС.

Припомняме, че на 8 ноември товарен автомобил със сръбска регистрация аварира на моста на разклона за село Врабча и кабината на превозното средство увисва над река Ябланица. На мястото на инцидента пристигнали 9 пожарникари от Трън и Перник. Те предприели незабавни действия за извеждане на водача на превозното средство от кабината. Продължилата няколко часа спасителна операция завърши благополучно благодарение на усилията и професионализма на спасителния екип.

Дни преди края на 2017 година в Перник със заповед на министъра на МВР бяха наградени деветимата пожарникари, които спасиха човешки живот на пътя край местността „Секирица“.

Снимки на колажа: Пресцентър Областна администрация – Перник

Виж също...

Loading...