Пътноподдържащо дружество изкърпи със студена асфалтова смес дупките по пътната отсечка Брезник – Трън, която не е обновявана от десетилетия

През последните няколко дни дупките по второкласен път 63 в отсечката Брезник – Трън бяха изкърпени от пътноподдържащо дружество, предаде репортер на Zapadno.com.

От почти 2 месеца платното за движение между общините Брезник и Трън беше осеяно с различни по размер и дълбочина дупки. Концентрацията на дупки по пътя беше в отсечката между отбивката за брезнишките села Гърло, Муртинци, Билинци и Конска и трънското село Филиповци. Вчера работници от пътноподдържащо дружество работиха по изкърпване на последните дупки, които са запълнени със студена асфалтова смес, каквато се използва през зимните месеци.

Отсечката между Брезник и Трън се нуждае от ремонт, тъй като не е обновявана от десетилетия поради липсата на достатъчно средства. Финансовият ресурс, от които се нуждае републиканската пътна мрежа обаче е в пъти повече от разполагаемите досега и затова е важно колкото се може по-скоро да бъде изградена и въведена тол системата, която ще позволи в ремонта и поддържането на републиканските пътища да се инвестират много повече средства, съобщиха още от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Виж също...

Loading...