Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите ще дискутират важни теми със земеделските стопани от област Перник

Информационна среща между земеделските стопани от област Перник с експерти от Министерство на земеделието, храните и горите ще се проведе утре (7 февруари). Срещата ще се състои в малкия салон на Двореца на културата в град Перник и ще започне в 14:30 часа, съобщиха за Zapadno.com от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.
Срещата е част от информационната кампания на Министерство на земеделието, храните и горите, която се организира в областните градове на страната. График на срещите е поместен на електронната страница на министерството.
Дискутираните теми ще бъдат свързани с:
– Директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели за 2018 година;
– Схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 година;
– Прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 година;
– Поземлените отношения – служебни разпределения и доброволни споразумения, договори за наеми и аренда, разпределение на земи от Общинския поземлен фонд и Държавния поземлен фонд;
– Информационната система ИСУН за кандидатстване, изпълнение, управление и наблюдение на одобрените Оперативни програми, съфинансирани от Кохезионния и Структурните фондове на Европейския съюз.

Виж също...

Loading...