Управляващи и фермери от област Перник дискутираха директните плащания, схеми и мерки за подпомагане и други важни земеделски теми

Областният управител Ирена Соколова даде официален старт на информационната кампания на Министерство на земеделието, храните и горите за земеделски стопани на територията на област Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Заедно с директора на Главна дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения” Николай Маринов и директора на Областна дирекция “Земеделие” Анна Цветкова проведоха среща с фермерите от областта. „Днешната среща е в работен формат, показвайки ангажимента на министерството към всеки отделен производител, предявил претенция и инициатива за развитие на селските райони. Всеки един от вас е заявил своята нужда, чрез земята, която обработвате и животните, които отглеждате, да градите своето бъдеще и придавате стойност за околните. Това е висока цел и трудна задача, но заедно можем да вървим напред и да създаваме благата, от които всички ние имаме нужда”. С тези думи се обърна Соколова към присъстващите в изпълнената заседателна зала на Общински комплекс „Дворец на културата”.

Кампания се организира във всички областни градове на страната. Това е седмата среща в региона, като първата такава в общините от област Перник, беше проведена през 2010 година по инициатива на Ирена Соколова, народен представител в този период. Дискутираните теми по време на форума бяха свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели за 2017-2018 година, схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 година и прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 година.

Обсъдени бяха също поземлените отношения – служебни разпределения и доброволни споразумения, договори за наеми и аренда, разпределение на земи от Общинския поземлен фонд и Държавния поземлен фонд, както и информационната система ИСУН.

Снимки: Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...