“Държавно горско стопанство-Брезник” има готовност да изгради около 1 200 метра път до храм-кладенеца край село Гърло

Изграждането на около 1 200 метра път до храм-кладенеца край брезнишкото село Гърло е включено в инвестиционната програма за 2018 година на Югозападно държавно предприятие.

Югозападното държавно предприятие чрез териториалното си поделение “Държавно горско стопанство-Брезник” има готовност да реагира при изграждане на онази част от пътя, която преминава през държавни горски територии. Въпросният участък с дължина около 1100-1200 метра е включен в инвестиционната програма на Югозападно държавно предприятие за 2018 година. Но за да се стигне до проектиране и строителство на “горското” трасе, първо Общината в Брезник трябва да има решение за проектиране на въпросния път. Това съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Югозападно държавно предприятие.

В началото на тази година стана ясно, че в бюджета на Община Брезник за 2018 година са заложени 156 000 лева за изграждане на полски път до храм-кладенеца. Част от трасето ще бъде изградена от Община Брезник, а друга – от “Държавно горско стопанство-Брезник”, тъй като пътят преминава през горски територии.

Снимка: “Държавно горско стопанство-Брезник”

Виж също...

Loading...