Правителството отпуска по 3 000 лева допълнителни трансфери за Общините Брезник и Трън за проекти, свързани с европредседателството

По 3 000 лева допълнителни трансфери ще получат Общините Брезник и Трън. Това реши Министерски съвет с Постановление от 1 февруари за одобряване на допълнителни разходи или трансфери за 2018 година за обезпечаване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през тази година, научи Zapadno.com позовавайки се на днешния брой на “Държавен вестник”.

Министерски съвет е одобрил допълнителни разходи или трансфери за 2018 година за обезпечаване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през тази година в общ размер 49 147,6 хиляди лева, разпределени, както следва: разходи/трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет – 48 868,6 хиляди лева и трансфер за други целеви разходи по бюджетите на общините за одобрените общински проекти по Грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ – 279,0 хиляди лева.

93 Общини в страната ще получат допълнителни пари за одобрени общински проекти. Сред тях са и Общините Брезник и Трън, които са единствените от област Перник, които получават допълнителни средства. Община Брезник получава 3 000 лева за проект “Граовският фолклор свързва хората в ЕС”. Община Трън също получава 3 000 лева за проект “Младите хора на Трън с идеи за развитието на общината в духа на БПСЕС 2018”.

Виж също...

Loading...