В музея на Брезник ще бъде открита изложбата “Времето в хората и хората във времето”, която е посветена на годишнината от гибелта на Васил Левски

Няколко институции се обедняват в изложба, която е посветена на годишнината от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. Изложбата ще бъде открита официално на 15 февруари (четвъртък) в изложбената зала на Общински исторически музей-Брезник. Това съобщи за Zapadno.com директорът на музея Емилия Велинова.

Организатори на изложбата са Община Брезник, Общински исторически музей-Брезник и Регионален исторически музей-Перник с участието на представители от Национално дружество “Традиция” клон Перник. Надсловът на изложбата ще е “Времето в хората и хората във времето”. “На официалното откриване ще дойдат двама-трима членове на дружеството, които ще са облечени като революционери. От личен фонд ще бъде предоставена четническа униформа от времето на Васил Левски, сабия, а също така и клетвените знаци – Библията, револвера и кръста. Те ще гостуват в деня на откриването, а може би и след това още няколко дни ще останат в музея.”, каза директорът на музея в Брезник Емилия Велинова.

Към изложбата ще бъде включена и мултимедийна презентация “Васил Левски в Пернишко”. Самата изложба акцентира на достоверни източници, легенди и предания за организирането на Комитет от Васил Левски в Пернишки регион, включително и Брезнишко. Експозицията ще бъде подредена в музея до средата на месец март.

Виж също...

Loading...