Отстреляните диви прасета във Вукан, Мрамор и Бохова са повече от постоянните жители на трите села взети заедно

Ловците в Трънско провеждат отчетни събрания, на които всички дружинки отчитат резултатите за предишната година. Това каза за Zapadno.com председателят на ловно-рибарско сдружение “Руй”-Трън Иван Искренов.

216 диви прасета, 24 сърни, 7 вълка, 3 чакала, 1088 пъдпъдъка и 998 гривяка са отстреляли ловците в община Трън, които формират общо 17 дружинки с 35 групи. С по 26 отстреляни диви прасета са се отчели ловците от селата Филиповци и Вукан. Колегите им по пушка от село Мрамор са повалили 24 диви прасета, а тези от село Бохова – 18. Оказва се, че ловците от дружинките на Вукан, Мрамор и Бохова са отстреляли повече диви прасета отколкото са постоянните жители на селата. Справка в ГРАО за населението по постоянен и настоящ адрес, която е от 15 декември 2017 година показва, че в село Вукан с постоянен адрес са 18 човека, в село Мрамор с постоянен адрес са 14 човека и в село Бохова постоянните жители са 13 човека.

В ловно-рибарското сдружение членуват близо 950 ловци. Сред предстоящите дейности на сдружението е борбата с вредния дивеч.

Виж също...

Loading...