Пореден случай на насилие над животно: Убиха каракачанка в град Брезник, седмица след зверството срещу две кучета на улица “Логатор”

За поредно убито куче в град Брезник съобщи читател на Zapadno.com.

Инцидентът е станал в първата седмица на този месец. Убитото куче е от породата каракачанка (българско овчарско куче). “Бяха се заканили да убият и нашето куче също каракачанка. Изроди,какво са им виновни животните.”, добави още читателят, който подаде сигнала до Zapadno.com и пожела да запазим анонимността му. От полицията не се съобщава официална информация за инцидента, за който вероятно собственикът на четириногото не е уведомил властите. Няколко независими източника от Брезник потвърдиха за случая.

На 23 януари в двора на улица “Логатор” брезнишки полицаи откриха други два трупа на застреляни кучета. Простреляните животни бяха иззети и закарани за аутопсия във ветеринарна клиника. Полицията работи по случая съвместно с Районна прокуратура-Брезник.

Изродът или изродите вероятно бродят из града и търсят нова жертва. Ето затова е важно органите на реда и властите да открият злосторника или злосторниците, за да няма повече жертви.

Виж също...

Loading...