Деца от Трън ще вдъхнат живот на дърво за Деня на влюбените, на който трънското читалище ще организира забавления

Възпитаници от школите към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” ще вдъхнат живот на дърво в центъра на град Трън за Деня на влюбените – 14 февруари, предаде репортер на Zapadno.com.

На 14 февруари трънското читалище ще организира забавления за дейните млади хора в Трън. Преди началото на мероприятията, които ще се проведат в салона на читалището, децата ще закичат сърца на дърво в центъра на града. Така тяхната любов ще вдъхне живот на дърво за Деня на влюбените. “Ще организираме игри с награди, конкурс за Мис и Мистър на празника и забавления.”, сподели секретарят на читалището Емилия Миланова. Надсловът на празника е “Нека пламъка на любовта гори във вашите сърца”. От няколко години насам Денят на влюбените се отбелязва от читалище “Гюрга Пинджурова-1895” с тематично мероприятие.

В народния календар денят на Свети Валентин е празника на влюбените. На този ден се спазват редица обичаи и традиции в чест на Свети Валентин. Най-важната от тях е да се правят подаръци на любимите. Празникът не присъства в православната традиция, но неговият красив смисъл напоследък го наложи и у нас.

Виж също...

Loading...