Общо 20 случая на ентероколит са регистрирани от здравните инспектори в област Перник, от които един е бил в град Брезник

През отминалата седмица здравните инспектори на Регионална здравна инспекция-Перник са регистрирали общо 98 случая на остри респираторни заболявания на територията на региона, научи Zapadno.com позовавайки се на информация от Инспекцията.

През същия период са регистрирани общо 29 случаи на заразни заболявания, при 29 за предходната седмица. От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са варицела, скарлатина, туберкулоза и ентероколит. Заболелите с варицела са четирима, със скарлатина са също четирима, един е регистрираният случай на туберкулоза и общо 20 са били заболелите с ентероколит. От всички заболявания само един случай се отнася за общините Брезник и Трън. Човек от град Брезник е заболял от ентероколит. Ентероколитът е възпаление на дебелото черво и тънките черва, което се случва в остра или хронична форма.

В периода 5 – 11 февруари здравните инспектори са извършили 106 проверки, съобщават още от Регионална здравна инспекция-Перник.

Виж също...

Loading...