От днес основното училище в село Ноевци е първото в община Брезник, в което е въведен електронен дневник

Основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци е първото в община Брезник, в което е въведен електронен дневник. Дигиталният дневник е въведен от днес, но все още остава и хартиения, предаде репортер на Zapadno.com.

Официално от днешна дата в основното училище вече се работи и с електронен дневник, който вероятно от началото на следващата учебна година ще измести напълно хартиения. “Доколкото знам ние сме първото училище в общината, което работи с електронен дневник. Фирмата, с която работим е “Школо БГ”. Електронният дневник трябваше да бъде задължителен от новата учебна година, която ще настъпи тази есен. Решихме, че много други училища са пробвали предварително да изпробват системата, за да може от есента да работят с електронния дневник без проблем. Най-важното е, че родителите ще имат достъп по всяко време до базата данни на техните деца и училището.”, каза за Zapadno.com директорът на училището в Ноевци Ивелина Ангелова.

До 15 февруари ще бъде онлайн обучението на учителите, което от фирмата са обяснили, че не е сложно. Електронният дневник не изисква инсталационен пакет, който да се инсталира на училищните компютри. Той е като платформа, в която всеки учител си прави потребителска регистрация и влиза след всеки учебен час. Работата с електронния дневник е като тази с хартиения, но онлайн. “Надявам се по този начин родителите да имат по-голяма информираност и заинтересованост относно техните деца. Те ще могат да получават информация за тях без да се налага да идват до училището.”, добави директорът Ивелина Ангелова.

В другото училище на територията на община Брезник – СУ “Васил Левски” предстои да бъде въведен електронен дневник. Ръководството на училището и фирмата, която предоставя платформата работят за въвеждането на електронния дневник. Очакванията са в близките седмици платформата да започне да работи и в средно училище “Васил Левски”.

Електронният дневник позволява на родителите да следят постиженията на своите деца като оценки, отсъствия, отзиви, програма и домашни работи на дневна база.

Кадър: Телевизия “България Он Ер”

Виж също...

Loading...