Читалището на Брезник кани на музикално-поетичния спектакъл „Приказка за любовта“ за 14 февруари

Музикално-поетичен спектакъл под надслов „Приказка за любовта“ ще се проведе за 14 февруари в град Брезник, научи Zapadno.com.

Спектакълът се организира от народно читалище „Просвещение-1870“ и ще се състои в малкия салон на институцията. В програмата участие ще вземат самодейци от състави на читалището. Организаторите са разпратили покани до официалните гости. В „Приказка за любовта“ ще се преплетат поезия и мелодия, които ще докоснат сърцата на всички присъстващи гости. Спектакълът ще започне от 17:30 часа, а входът за него е свободен.

На 14 февруари се отбелязва Денят на любовта. На тази дата двойката изразява любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица. На този ден още през 14 век в Англия започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на така наречените валентинки. Съвременните символи на любовта сега са сърцето и образът на крилатия Купидон. През 19 век ръчно написаните послания биват заменени от масово произвежданите готови картички. Асоциацията за поздравителни картички е изчислила, че всяка година се изпращат 1 милиард поздравителни картички, като така изостават по масовост само от коледните картички. Асоциацията също е изчислила, че жените купуват около 85 % от всички валентинки.

Виж също...

Loading...