Годишният юбилеен календар на ловците от Брезнишко показва сполучливите моменти на дружинките и началото на професионалния лов в региона

Годишният календар на ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник акцентира върху 120-годишнината от основаването на дружеството. Календарът вече е готов и се раздава на всички 11 дружинки, в които са формирани ловците от община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

“Календарът е във връзка със 120-годишнината. На него са публикувани снимки от успехите на всяка дружинка.”, каза председателят на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник доктор Валери Величков. На първата страница са изобразени знамето на ловно-рибарското дружество, което е на 120 години, на заден фон е живописна гледка на един от районите за ловуване и снимки на дружинките от района. Първата страница след заглавната показва любопитни моменти от основаването на дружеството в Брезник, снимки на първите ловци и Управителния съвет, както и ловната хижа на “Бърдото”. Специалистът по лова към дружеството Маргарита Сергиева уточни, че на първата страницата са изкарани снимките на 11 дружинки, а на вътрешните страници са публикувани и снимки заедно с групите към дружинките.

Описана е и историята на ловно-рибарско дружество “Сокол”, която започва през 1898 година. В началото в него са членували 20 човека, а първият председател е уважаваният и виден брезничанин Симо Кафеджийски. Тържественото отбелязване на 120-годишнината на дружеството ще бъде след няколко месеца.

Разгледайте няколко снимки от юбилейния календар на ловно-рибарското дружество в Брезник:

[maxgallery id=”19161″]

Виж също...

Loading...