Талантливи и млади брезничани изпълниха с любов и лирика читалище “Просвещение-1870” в град Брезник – СНИМКИ

Петима млади брезничани, надарен с талант изпълниха с любов малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Младежите представиха поетично-музикален спектакъл “Приказка за любовта” за 14 февруари – Ден на влюбените, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът започна няколко минути след 17:30 часа в малкия салон, който беше украсен в нюансите на любовта – чаши с вино във формата на сърце, червени рози, ядки и соленки, подправени с картонени сърца. Гвоздеят на атмосферата за празника беше живописният декор, на който младите таланти от самодейния театрален състав и групата за художествено слово към народно читалище “Просвещение-1870”. На влизане в салон всеки гост получаваше по едно малко сърце като жест за днешния празник.

Тази година по идея на секретаря на читалището Пейчо Панов в спектакъла за Деня на влюбените участие взеха млади самодейци. Рецитираните произведения бяха предимно на по-малко известни автори, което също беше умишлено, за да е още по-различно събитие. “Всички харесваме много авторите като Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Надежда Захариева, които пишат любовна лирика, но тази година решихме да го направим по-различно с по-непознати автори.”, сподели Милена Цветанова.

След края на поетично-музикалния спектакъл зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска излезе на сцената и се обърна към младите таланти. “Благодаря ви, че ни припомнихте, че такива чувства и такива думи като любов, обич, безкрайност, копнеж съществуват все още. Благодаря ви, че ни потопихте макар и за кратко време в този чист и непорочен свят на обичта и любовта. Пожелавам ви да се обичате, да мечтаете и да бъдете все така добри.”, каза Мария Добревска и подари букети с цветя на самодейците.

Разгледайте снимките от поетично-музикалния спектакъл, които обективът на Zapadno.com засне:

[maxgallery id=”19293″]

Виж също...

Loading...